Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το ΔΛΤ Μήλου σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Μήλου, πραγματοποίησε με επιτυχία σήμερα Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, μια άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, στη ζώνη δικαιοδοσίας του και πιο συγκεκριμένα στο λιμένα Αδάμαντα Μήλου.

Αφού προηγήθηκε μια γρήγορη επίδειξη όλων των αντιρρυπαντικών μέσων που διαθέτει το ΔΛΤ Μήλου, ρίχθηκαν 120 μέτρα πλωτά φράγματα στη θάλασσα, για να εγκλωβιστεί μια υποτιθέμενη κηλίδα πετρελαιοειδών καταλοίπων, η οποία είχε προέλθει από κάποιο ναυτικό ατύχημα σε πλοίο, δηλαδή όπως ακριβώς αναμένεται να συμβεί και σε πραγματικό συμβάν.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η θεωρητική εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην αίθουσα τελετών του Γυμνασίου-Λυκείου Μήλου.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους τους εθελοντές, φορείς, σωματεία και εταιρείες που έλαβαν μέρος στη συγκεκριμένη δράση, αποδεικνύοντας εμπράκτως την περιβαλλοντική τους ευαισθησία αλλά και την αγάπη τους για το νησί μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον κ.Αγγελόπουλο Μιχάλη, εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΕΤΟΠΗ- Σύμβουλοι Προστασίας Περιβάλλοντος για την παρουσία του και την ανεκτίμητη βοήθειά του, καθώς χρόνια τώρα, βρίσκεται στο πλευρό μας, εκπαιδεύοντας τους εθελοντές μας.