Η Μήλος, ένα από τα ωραιότερα νησιά του κυκλαδικού συμπλέγματος βρίσκεται σε απόσταση 86 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά, στον ΝΔ χώρο των Κυκλάδων.

Ο Αδάμαντας Μήλου, όντας το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου ιδρύθηκε το 1835 και αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό των Κυκλάδων για τα πλοία της Κρουαζιέρας. Η επιβατική προβλήτα του νησιού διαθέτει όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για τον ελλιμενισμό μικρών και μεγάλων σκαφών.

Η θέση του νησιού στις Κυκλάδες επιτρέπει την ακτοπλοϊκή σύνδεσή του με άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Στη Μήλο βρίσκεται το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης, ενώ το πρωτοχριστιανικό μνημείο των Κατακομβών είναι το δεύτερο πιο σημαντικό αμέσως μετά τις Κατακόμβες της Ρώμης.

Τουριστικές επισκέψεις οργανώνονται στο αρχαίο θέατρο και στην αρχαία πόλη της Φυλακωπής.

Στη Μήλο λειτουργούν επίσης αρκετά μουσεία όπως το αρχαιολογικό και το λαογραφικό, το εκκλησιαστικό, το ναυτικό και το μεταλλευτικό τα οποία ξεχωρίζουν λόγω της ιδιαιτερότητας των εκθεμάτων τους.

Για τους επιβάτες της κρουαζιέρας προσφέρονται θαλάσσιες αποδράσεις μέχρι το Κλέφτικο, κρησφύγετο των Πειρατών, ένα σημείο μοναδικής ομορφιάς.

Παράλληλα, η Μήλος φημίζεται για μερικές από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας με κάτασπρη άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Τα  παραδοσιακά χωριά, το ηφαιστιογενές τοπίο και  τα παραδοσιακά προϊόντα αποτελούν αφορμή για γευσιγνωστικές εμπειρίες ενώ η ευγένεια των κατοίκων πόλο έλξης για κάθε επισκέπτη.