Πολλώνια ή Απολλωνία είναι ένα γραφικό ψαροχώρι 300 κατοίκων, χτισμένο γύρω από έναν όμορφο κολπίσκο στο βορειοανατολικό άκρο της Μήλου.

Τα Πολλώνια είναι το δεύτερο λιμάνι της Μήλου μετά τον Αδάμαντα, ενώ πήραν το όνομά τους πιθανόν από το ναό του Απόλλωνα που υπήρχε στο Φάρο της Πελεκούδας (δυτικά οικισμού). Απέχουν σχεδόν 10 χιλιόμετρα από τον Αδάμαντα και 14 από την Πλάκα, ενώ από εκεί συντελείται η επικοινωνία με την Ψάθη, το λιμάνι της γειτονικής Κίμωλου. Μικρά σκάφη, θαλάσσιο ταξί και Ferry-Boat  σας μεταφέρουν το πολύ σε 30 λεπτά από τα Πολλώνια στην Κίμωλο.

Ο οικισμός αυτός διαθέτει παραλία με πλούσια αμμουδιά, πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία, καθώς και αρκετές ταβέρνες, εστιατόρια και νησιωτικά καφενεία που απλώνονται μέχρι τα ανατολικά του οικισμού, την εκκλησία της Aγ. Παρασκευής. Τέλος, στο δρόμο προς τα Πολλώνια θα συναντήσετε τα ερείπια της πανάρχαιας πόλης της Φυλακωπής.

Τελευταία γίνονται διεργασίες προκειμένου το λιμάνι των Πολλωνίων να αναβαθμιστεί.

Στον κεντρικό προβλήτα ελλιμενίζονται τα εντόπια αλιευτικά σκάφη καθώς και τα μικρότερα ερασιτεχνικά αναψυχής.Στην ανατολική πλευρά του κεντρικού προβλήτα και κατά τους θερινούς μήνες (Απρίλιος-Οκτώβριος) τοποθετούνται πλωτές εξέδρες εποχιακού τύπου που έχουν δυνατότητα πρυμνοδέτησης περίπου 18 σκαφών, μήκους έως 8 μέτρων.Οι εν λόγω πλωτές εξέδρες εξυπηρετούν τους επισκέπτες του οικισμού κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Στον προβλήτα του λιμένα Πολλωνίων υπάρχει επίσης η δυνατότητα παροχής νερού και ρεύματος στα ελλιμενιζόμενα σκάφη από μηχανήματα τύπου pilar με κάρτα.

Στα πλαίσια της προσπάθειας για την γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής με απώτερο σκοπό την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου έχει ήδη αναθέσει σε μελετητή την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή καταφυγίου τουριστικών σκαφών στον όρμο Πολλωνίων.