Δυναμικό «παρών» έδωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου στη Διεθνή Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού «ΒΟΟΤ 2018», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 20-28 Ιανουαρίου 2018 στην πόλη Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η μεγαλύτερη και η πλέον γνωστή διεθνώς για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού και την προβολή των μαρινών, έκθεση εκτεινόταν σε ένα χώρο 220.000 τ.μ, όπου ο επισκέπτης μπορούσε να δοκιμάσει και να απολαύσει σχεδόν τα πάντα, που σχετίζονταν με το θαλάσσιο στοιχείο και τις διακοπές.Στην έκθεση συμμετείχαν φέτος 1900 εκθέτες (μεταξύ αυτών και 40 Έλληνες εκθέτες) από 60 χώρες, ενώ πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τους 240.000.

Η παρουσία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μήλου ξεχώρισε και συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών.Εκπρόσωπος στην έκθεση ήταν ο Πρόεδρος Δ.Σ, κ. Ξενάκης Νικόλαος.Το περίπτερο πλαισιώθηκε από τουριστικούς επιχειρηματίες τους θαλάσσιου τουρισμού που δραστηριοποιούνται στη Μήλο, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Η Μήλος αποτέλεσε πόλο έλξης για τις εταιρείες μικρής κρουαζιέρας καθώς και για τους ιδιοκτήτες-πλοιοκτήτες σκαφών ενώ  παράλληλα με στοχευμένες ενέργειες προωθήθηκε το λιμάνι ως ιδανικός προορισμός με απώτερο σκοπό την αύξηση των εισερχόμενων σκαφών, δεδομένου και των υψηλότερων παρεχόμενων υπηρεσιών στους λιμένες αρμοδιότητάς μας.

Ο κ. Ξενάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους του Ε.Ο.Τ Ελλάδας  και Γερμανίας καθώς και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης παρουσίασης του λιμένα της Μήλου δόθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό προβολής του λιμένα καθώς και το έντυπο του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μήλου.